Upplysning!

Bara för att det står två kvinnor utanför hälsovetenskaps hus betyder det inte att vi är ohälsosamma!
Faktiskt så är vi ganska okej överlag. Vad jag vet så röker ingen i klassen, bortsett från feströkning. lite krökning sker men inte på skolan =)


Idag upptäckte jag att en vinterjacka hade varit smart att ha. Min sommar jacka blev snabbt blöt och mina skor är dyngsura, så här sitter jag, stinker tåfis och fryser.
Planen är att gå ned på stan och kolla efter en skön jacka, någon som har ett tips?

kostanalys å fläskkotletter!

Idag har jag varit dessto mer produktiv än gårdagen. Suttit framför datorn från åtta till halv fyra, skapligt trött å less. Undra om jag lärde mig något?
Har iaf gjorde det mesta nu, och imorgon är det seminarium så får se om jag blir godkänd!
Nu diskar mamma i köket och barnen kollar miumintrollen med Robert. Kanske skönt att få andas ut i några minuter.
Ska kanske träna och sedan lägga barnen.
får se om jag orkar öppna boken något mer idag, tvivlar....


Efter alla dessa vitaminer hit och mineraler dit, så tror jag att jag ska unna mig en film, cola och chips och mysa under täcket i soffan. Helt klart värt det! - trist att ligga själv dock.

Detta är otroligt! läs!

Detta måste arkiveras! Jag Emma Wiberg har idag, för första gången sedan jag blev tvingad i skola, sytt!
Varför denna uppenbarelse?
För det första var jag sjukt rastlös och hade redan gjort mina vardaliga sysslor, så som dansat, druckit te och pussat på bebisarna. För de andra behöver M en ögonlapp då han vägrar använda dem man köper eftersom de gör så ont.

Det blev fruktansvärt fult, men nu är det gjort. Attans om Kim lyckas slarva bort den (skulle aldrig hända mig, då jag alltid har koll på mina saker.... he)

p.s Andreas, känner du igen tyget? Från och med idag kan jag säga att jag har haft någon nytta med att jobba på Mcsunk!

Advent

Har haft en riktig mysig dag!
Började toppen med snö!
Morgonen tillbringades i vanlig ordning framför en film då minsta grabben var fast bestämd att kliva upp kl sex. usch!
Dagen fylldes ut med städ, besöks hos ex:et, träning och advents mys med en kär vän.
Nu sitter jag här i godan ro och ska strax lägga mig.

Guess what? G är sjuk igen. Tror gudarna villl att det ska gå ont för oss! Så, ingen skola imorgon. Varför kan de inte hålla sig sjuka på kims veckor?!

kluven

En bild säger mer än tusen ord, vad säger då en video?

Tentaplugg!Tentaplugg med Jenny! Går lite sisådär måste jag säga! Observera melonerna i högra delen ;)

singellivet!

Åh, detta fantastiska singellivet! ( nej, inte ett dugg ironi faktiskt)
Jag har börjat uppskatta det mer och mer den sista tiden.
ett exempel, min lägenhet. Jag stökar ner och ingen gnäller, förutom när mamma kommer på besök, men då är det ju fritt fram för henne å städa.
När x:et har barnen kan jag göra vad jag vill hur mkt jag vill! Vara ute sent, sova länge, plugga när jag orkar för det och umgås med vilka jag vill. Sova över hos killkompisar utan att någon har rätt att fråga vad som sker bakom stängde dörrar. ;)

Vad skulle jag säga var bäst med singellivet?
- det bör inte nämnas i en offentlig blogg! ;)


men att jag ens har detta inlägg tyder också på tveksamheter.  Mitt singelliv är inte lika tryggt. något hat fått mig i andra tankar, som för det mesta skrämmer mig! men jag måste säga det jag gillar det!En annan god nyhter till er mina fantastiska läsare! Snart ska jag och x:et åka och köpa en kamera! Då kommer bloggen bli en triljon ggr roligare att läsa. lite bilder på att spektakel jag gör! awesome!

spelande killar och att gå in i väggen.

Jag tänkte tillägna detta inlägg till alla de killar som sitter och spelar framför datorn.
Jag måste säga det att killar som spelar är en av de saker som får mig avtänd! Träffar jag en kille och han säger att han spelar "ibland" (vilket ofta resulterar i ofta) då säger jag tack och adjö. Den niten tänker jag inte gå på igen.

De killar jag vill ha är en kille som är jordnära. Kanske inte ens äger en dator, som har naturen som sin lekplats (bortsett från jägare, sorry Jonas).
Killar som gillar prylar, gå på krogen och gärna köper nya kläder varje vecka är något så fruktansvärt ointressant i mina ögon. Du får gärna ha på dig arbetsbyxor eller friluftskläder.
Träffar jag denna kille så är förutsättningarna bättre än med den andra, dels för att naturen rocks! och även för då finns det chans att vi har samma åsikter och samma moral!


Ett helt annat ämne.
Jobbigt.
Jag har nu officiellt gått in i väggen! Idag avbokade jag BÅDE träning och ljusparty. Sa blackout för mig igår och idag har jag haft ont i huvudet, mått illa och varit yr. ätit dåligt pga illamåendet och klarade inte av min enda föreläsning idag.
Jag ska, någon dag då jag har ork!, och sätta mig ned och göra om mina prioriteringar! Vad är viktgt? vad kan jag ta bort? Vet en sak som kommer att försvinna, dessvärre :(

Vit jul.

Ja, vad är det för ett uttryck?
För mig, och andra nykterister så är vi en vit 365-366 dagars period, årligen.
För andra, som troligen läser min blogg tycker att en vit jul är en självklarhet. Vem dricker på julafton?
- Dessvärre är det inte så hos alla familjer. Julen kan vara en lika stor mardröm för barn som andra helger där mamma, pappa, farbror etc är full. Kanske till och med otrevlig, våldsam och sexuellt utnyttjar!

Att ta ställning till detta ska vara en självklarhet! Få det att vara skamplig att dricka på julafton! ( om jag ska hårddra det så tycker jag alla dagar är skamligt)

Julafton är inte längre riktat åt det religösa, utan det är riktat till nästa generation, våra barn. Att låta dem få se pappa däckad i soffan och mamma nedslagen, det värnar inte för en positiv och trygg framtid!


Du ställning du med! kom igen! Vitjul ska väl inte vara svårt?


Internet-dejting!

Må säga det går toppen! Dagens två mail;

"hej, är en kille på 19 år med normal kroppsbyggnad, 180 lång och ser väl helt okej ut. Nu är det så att jag väldigt gärna vela träffa någon äldre än mig själv och testa att förhoppningsvis ha "samlag" vilket jag inte är så erfaren om så skulle det inte göra något om du är lite dominant:) visar gärna bilder på mig på msn innan. så är du sugen på ett fling med mig så hör gärna av dig! :) pussokram"

och

"Närmare 99%! d e ingen kille som vill va extra pappa åt en annans barn!"

Annars tror jag det är en bra sak. För då är det inte lika ytligt som på krogen, till å med jag har chans ;)

familjeförhållanden

kändes bra för en gångs skull att prata om just familjeförhållanden. att inse att det kanske inte är mig det är fel på, trots allt.
Jag har tagit ett nytt beslut, som snart kommer att visas. Ett beslut som får MIG att må bra som även mina barn kommer att må bra av. Det går som hand i hand det där.

Sedan en annan sak, helt annan sak.. från att inte veta, så vet jag nu. Grymt va?

LCHF-fortsättning

sure, dieten kan fungera men jag kommer aldrig att rekommendera den till mina kunder.
Att fetman är stigit de senaste decenierna beror knappast på potatis, pasta och ris. Utan fett. Aja. vi lämnar det där.

Dagens hiss; Uppsägning från Mcdonalds! Eller mcSunk även kallas
Dagens diss; Att min dator har kraschat med ALLA mina arbeten! (hände egentligen igår)
+ att snön inte kommit än!

Nu sitter jag hemma hos Tobbe för jag ska vara emd på en föreläsning kl tio. Har trevligt sällskap av Buddah, en översocial katt! Står inom en sekund på tangentbordet. Dumma katt ;P

annars då? träning, matlagning och sova. Måste verkligen sova bättre. ska nog lägga mig med barnen ikväll, om ingen annan har ett bättre förslag?

Kunder.

Ja just ja!

Jag har skaffat mig tre nya kunder nu! Som om jag inte hade tillräckligt mkt att göra =)
Nej då, jag drar ner på det osunda så får jag tid. Mindre facebook, mera plugg.
Ska ha möte med en kund på onsdagkväll för vår första intervju. awesome!Gud vad jag kommer vara asocila hädanefter! Men det får ni ta! Vi ses sommare 2013!

LCHF-diet!

Tror inte det var menat att jag skulle blogga idag för jag blev utloggad (nej, sitter inte hemma, faktiskt skolans dator som spelar ett spratt)

Gud vad jag inte har något att blogga om!
Eller jo, men det är högsta grad hemlighetsstämplat.
Jag vet så många hemlisar nu så jag spricker snart. Vad tänkte ni med när ni anförtrodde er till mig? Jag är ju en blogg för tusan! hehe... hemligheten är säker hos mig, ett tag till iaf =)

Idag gjorde vi iaf två cykeltester på skolan, med två olika försökspersoner. En åt en fettrik kost och den andra kolhydratrik. Hur detta slutade vet jag inte helt säkert förutom att den med den feta kosten blev tröttare fortare, men det var något vi alla kunde förvänta oss.

LCHF-dieten SUGER av så många skäl!
1. du blir trött
2. du för ont i huvudet
3. det är mest vatten som gör att du går ned i vikt (1 g kolhydrat = 1,5 g vatten)
4. hjärnan kapacitet blir sämre
5. röda blodkroppar kan inte få energi
6. diarré eller förstoppning
7. du får för mkt fett i kroppen
8. ditt totala enerigintag blir sämre
9. skadligt för miljön framförallt djuren!
10. den är äcklig!

Barnmisshandel å mys.

Nu sitter jag är kl nio på morgonen och är riktigt trött. och när jag är trött brukar andra mindre roliga egenskaper tränga sig fram, så som tillfällig depression, huvudvärk och taskigt humör.
Barnen vaknade före mig, som vanligt, och härjade i lägenheten när jag låg halvt döende i soffan och jag måste säga att det skötte sig bra, riktigrt bra faktiskt! Jag hörde att det skramlade i köket å då var jag tvungen å se vad som skedde. Då höll M på att plocka ur diskmaskinen å plocka i skåpet. =)

Helgen har varit innehållsrik. Den började med en massa plugg och när jag lämnade in arbetena så var jag tillfälligt nöjd, men snabbt efteråt insåg jag världens största tabbe så nu är jag säker på att jag inte klarade denna kurs! :(
Men annars har jag haft trevligt besök i helgen, riktigt trevligt! Bland annat Thereses och hennes B.
-å på tal om det.. jag har barnmisshandlare! dock inte med vilja! Jag råkde slänga upp en dörr rakt i ansiktet. :(

Nu kollar barnen på "luftens  hjältar" och nu kommer minsta grabben å puffar på mig.

Idag blir det mysfrukost och sedan vet jag inte vad jag ska göra, har lite tentaångest så till veckan ska jag göra väldigt få saker; plugga, träna, sova, och äta. Och andra viktiga behov såklart. Men helt klart värt det. Ska sätta mig å göra en träningsplanering nästa helg om jag har tid, när det värsta med pluggandet är över.


Gnäll-sverige.

Hade egentligen något bättre att skriva om, men det försvann från mig...
Tänkte prata lite om sverige, eller som rubriken säger gnäll-sverige.
Vi gnäller för allt! Är det något som är bra, så nämns det diskret och sedan gnäller vi högt och tydligt på det mindre bra. Har ett bra exempel!
-Idag när jag satt på bussen satt en tjej, flicksnärta, bakom mig och gnällde för att hon stod i telefonkö, var hela två personer framför henne (undra om hon någonsin ringt försäkringskassan). Hon pratade högt å tydligt å jobbigt det var, hennes kompis frågade om de var bra ( vet ej vilka hon ringde)  och då sa hon "jodå men guud vad drygt att få tag på dem".

Det jag menar är, varför gnälla?

Om ALLA säger en fin sak till minst en dag varje dag, hur mkt bättre skulle alla må? hur mkt fint skulle man få tillbaka själv?

RSS 2.0