24 februari - ångest och relax

Vaknade upp och kände mig bakis, vilket jag givetvis inte var.
Tog mig tpy upp, åt typ frukost och gick på skolan och presterade, typ. Sjukt oproduktiv dag =/ Kom hem och sov, bra Emma! Lär klara tentan nästa lördag, mest troligen =/

Åkte sedan på relaxen och testade doft-bastun, och njaaa, det var inte så där yber bra egentligen. luktar nu möglig svamp och det klias på skinkorna av kloret =/
Fick iaf vara med Christofer och träffade söta Isabelle :)

Nu väntar jag på middag och sedan tv resten av kvällen.

21 februari - mat

Mina värsta fiender just nu; Mat och tentaångest

Att vara sjukt målmedveten med sin träning är bra. Jag har bestämt mig att maxa min kropp sinom tid, kanske göra testerna för polishögskolan som involverar cooper test, styrke test och simning med dykning. Allt detta är jätte bra, träning är fantastiskt. men det har en baksida, man måste äta. Och även rätt dessutom.
Rätt mängd kalorier, minimera det mättade fettet, öka frukt och grönt, och glöm inte fibrer och andra vitaminer och minderaler! Det är så lätt att säga, och för mig att skriva, "så här äter du för att må bra". Jag skulle nog kunna skriva en löpsedel i Aftonbladet med den kunskap jag har.
men är det så jävla enkelt?
Jag avskyr mat! Jag hatar att äta, hatar att tänka på mat, hatar att handla, hatar att laga den och det värsta, jag hatar mig själv efter jag har ätit. Detta är något jag har haft sedan jag var tonåring, men ingenting jag har tagit itu med eftersom jag har aldrig lidit av det, ansåg jag. Men med facit i hand så ser jag nu 10 år senare att fy fan vad jag har lidit.
Tänk vad underbart att äta sig mätt, vara nöjd och inte ha ångest i 1 timme efteråt!
Hur detta uppstod är högst oklart, men det började mest troligen med en sjuk kroppsuppfattning, en kille som sårade mig och frånvarande föräldrar, men nu då? jag är 25, snart 26 och kan fortfarande inte njuta av mat, som alla har rätten till att göra!

Hur löser jag detta problem?
Det enda sättet som har fungerat hittills är strikta rutiner med små portioner med jämna mellanrum med låg fetthalt.
Detta fungerar ibland, ibland fungerar det inte. Jag lägger mig aldrig hungrig, går inte ner i vikt och jag kräks inte, så jag anser inte egentligen att jag har en ätstörning. Bortsett från gymnasiet då jag svalt för att komma in i min balklänning, men vem har inte gjort det?
Jag har två barn, och jag skulle aldrig i mitt liv påverka dem med detta!

Vad vill jag har sagt med detta?
Till mina läsare vill jag bara säga, gör inte som jag. Lös dina problem innan problemet växer in i dig och skapar en annan version av dig, som du kanske hatar, som i mitt fall.
till mina yngre läsare; Det är sjukt ocoolt att svälta, spy och smyga med sina problem. MEN jag förstår, jag förstår verkligen. när jag var i mina glory days, och vägde 50 kg, så tyckte jag på fullaste allvar att jag var tjock, min pojkvän sa det, varför skulle han ljuga?
men vem bryr sig om vad killar tycker?! och vem vet vad det står på din våg hemma? Det är din egen ensak, du kan ljuga och ingen behöver veta, kolla istället det du ser i spegeln. Ung fin flicka!

Vad hände med mig efter några år?
Jag skrev " vad hände med mig" för jag vet inte om det sker så med alla som inte tar tag i problemet.
problemet var ett litet problem från början, för jag åt ju.
Men med åren byggdes en ångest upp över just mat. Jag blev mer intresserad av vad som är nyttigt, mindre nyttigt och rent av förbjudet att stoppa i sig. Jag fick sådan ångest efter jag hade ätit att jag blev helt loj, kunde sätta mig och bara vänta ut ångesten innan jag gjorde något annat.
Efter en tid började jag välja bort måltider, trots att jag var så sjukt hungrig att jag kunde spy, men jag mådde bra då, trodde jag.
Sedan fick jag ångest för att jag var så vansinnigt hungrig men inte kunde äta att det enda jag tänkte på var mat.
Nu, äter jag när jag måste, små portioner och har mer kunskap om mat än någonsin. Jag vet exakt vad jag ska äta, när jag ska äta och hur mycket. Jag har stenkoll, jag mår fortfarande dåligt pga mat, men det är under kontroll, så det finns hopp om att jag ska bli fri detta.Vi bryter detta med ett mer vardagligt problem; tenta!
Usch och fy och blä! Jag sket i skolan totalt i julas, så nu ligger jag efter. Rapporten är skriven, dock inte inlämnad, och sedan har jag tentan från helvete kvar. Det är vansinnigt tråkig och svår. Men enligt lärarna så är den nödvändig, jag vet inte om jag håller med. är det nödvändigt att läsa en kurs så ytligt och slarvigt, att man bara kan sakerna till tentan och samma sekund man kliver ut ur tentasalen så är "kunskapen" borta?17 februari - Vänskap och omstart

Jag kan inte låta bli att skänka en tanke till en god vän, som jag lider med just nu och samtidigt hoppas hon är sitt livs underbarast helg! Samtidigt som jag tänker på den idiot som hon varit tillsammans med, kan man hata någon man knapp känner?
Visst, det kanske finns två sidor på historien, men tvivlar på att hans version är särskilt vattentät!
Blir jag anmäld för misshandel må det vara hänt, dynghögen förtjänar det. Visst, våld utlöser våld, i know that, men varför måste man alltid följa lagboken-för-livet jämt?

Jag tillägnar denna låt dig, min kära vän. <3Sedan för att bryta hela inlägget med något annat.
I helgen ska jag åka bort igen, skönt att komma bort från stan, äta gott och bara inte göra någonting.
På söndag blir det allvar igen, knatteskutt och minicheerleading.
Har vansinnigt mycket att göra med skolan nu så denna helg ska jag njuta och sedan ta tag i allt jag ligger efter i.
Detta är mitt år, och jag ska se till att må sjujävla bra!

16 februari - romantik och ilska

Det blir en kort uppdatering om vad som skett i mitt liv den senaste tiden, alltid lika svårt dock.
men för att göra det effektivt säger jag; fantastisk alla hjärtans dag, strul med Östersundsbostäder, plugg och träning.

Sitter just nu hos exet och passar barnen sedan ska jag iväg på Golds gym och träna med min gode vän Sebastian. Ska testa mitt nua preparat och se om man verkligen orkar springa längre och hårdare med det i kroppen, vi får se, vi får se.
Sedan ska jag eventuellt göra lite styrka också. Får se vad jag orkar.
Ikväll ska jag åka hem till Tobbe och se en grymt bra film.

ja... vad ska jag säga, kommer kanske uppdatera om alla hjärtans dag någon gång då mitt egna internet vill fungera, men tills dess får ni bara gissa hur det var ;)

10 februari - dugga och gaygala

Idag har jag inte hunnit med så mycket mer än att lämna barnen på dagis (efter ha legat å myst en stund på morgonen) och sedan tagit mig hem till T, satt mig vid hans datorn och väntade förväntningsfullt på att duggan skulle sätta igång.
till min besvikelse så var den svår. Frågorna kunde ha varit mindre, för det var ibland svårt att hitta information, men jag svarade på alla frågor och ber till gudarna att jag klarade den, vill inte ha fler omtentor! Räcker som med en, som är snart också :( tungt med skolan just nu.


Ikväll blir det dock mys så det står härliga till. Min gode vän Josefine kommer på besök, så då ska vi köpa lite gott och kolla på gaygalan, hon vet inte om det än, men hon lär nog gilla det (alla homosexuella killar är ju sjutk attraktiva, och vem gillar inte ögongodis?), ja, och christofer ska också vara med, och barnen, men de lär nog sova vid den tiden.

7 februari - Mentalt trött

Återigen beklagar för ett tråkigt inlägg.
Dagen idag har varit filmjölk. Klev upp, trött som tusan, tog mig på skolan, hade föreläsning, lunch och grupparbete. Thats it.
Det som har gjort mig vansinnigt trött är min ständiga oro för min vän. Jag står helt hjälplös, och vet inte vad jag ska göra eller ta vägen! Vill bara åka till denna vän och klappa på axeln och säga "Fan, vilken skit du är med om" och sitta där tills denne har gråtit färdigt, neeej men jag sitter fast i torvalla och kan inte göra ett jota!

Väntar snart på finfrämmande, Christofer <3, och då får jag godis... Hehe :)
Nu smärtar min rygg så jag ska göra ordning barnen och lägga dem.

6 februari - plugg och huvudvärk

Idag kan jag åtminstone säga att jag har fått något gjort. Men i vanlig ordning så är jag inte nöjd. Jag vill alltid ha gjort mycket, och gärna lite till innan jag kan sätta mig ner och känna att jag är nöjd.
Jag har gjort klart powerpointen till föreläsningen, tvätten är igång och jag ska nu börja läsa inför duggan tills på fredag. huvudvärken har krypit sig på, så får se hur många rader jag läser. huvva.

Annars? Jo tack bra. Förkylningen vill inte ge med sig, och jag har sovit lite i natt, men ja, varför klaga. Sov rätt varmt och skönt där jag låg ;)

3 Februari - sjukt nyfiken och urinvägsinfektion

Jag måste säga det att jag är vansinnigt nyfiken vilka som läser min blogg. och en annan undering, varför?

Dagens blogginlägg blir föga roligt.
Upptäckte att jag hade urinvägsinfektion, drog på hälsocentralen, fick recept och hämtade ut pencilin. Detta tgo då två timmar. En triljon minusgrader och imorgon är det föreningsdag! blir nog hemma, om ingen annan kunde komma, vilket jag tycker att de kan göra! Sitter å nyser och är allmänt tjock i huvudet!

2 Februari - svält och ångest

Livet kan vara sjukt underbart på så många vis. Man kan uppleva fantastiska saker som man aldrig trodde var möjliga. Man får se och uppleva saker man inte visst fanns, träffa människor som berikade ens liv som om de vore änglar. Man äter man och dricker drycker som ger en känsla av att man är i himlen.

Läskiga med detta liv är att det fort kan vända. Jag kände, som jag skrev ovanstående, för några dagar sedan.
Idag känner jag svält, obetydlighet och tomhet. Att en människa kan göra något sådant är ofattbart. Att man ska lita på någon människa och tro så gott om dem, som sedan krossar allt man hade, det kommer aldrig ske igen.

<-- Helgon
<--svin
<-avföring
<- Emma

RSS 2.0