Att bryta en vana

1.     Kartlägg din vana. Vad är det för vana? Hur påverkar den dig? Vad kostar den dig, både i pengar och i din egen hälsa? Varför vill du bryta den?

 

2.     Kartlägg vidare. I vilka situationer har du ont av den här vanan? Är det på kafférasten på jobbet? När du är hungrig och har glömt mellanmålet? Är det när du är stressad?

 

3.     Berätta för så många som möjligt att du nu ska bryta en vana. Att dela med sig av en förändring ger ökad press att uppnå det eftersom det leder till förväntningar från omgivningen.

 

4.     Bestäm dig för att du verkligen vill det här, att det är viktigare än allting annat. Förbered dig på att det kommer att bli tufft, men låt det vara tufft. Skulle det inte vara tufft att bryta vanan så skulle du aldrig ha skaffat dig den där från början. Men oavsett hur tufft det är så är din beslutsamhet att bryta vanan snäppet högre.

 

5.     Bestäm belöningar i form av investeringar i dig själv och din hälsa som du kan hålla fokus på när det är tufft och du vill ge upp. Ex. SPA-upplevelser, en ny träningsoutfit eller annat som går i samma linje.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0