Att rädda världen.

Ibland kommer jag till insikt att jag inte kan rädda världen. Det spelar ingen roll hur mycket jag skänker till vägörenhet, för det räcker inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag sopsorterar, ingen annan tycks göra det. Det spelar ingen roll hur mycket jag säger till dem som mår dåligt att det går att bli räddad, om de vägrar tro.
Sen kommer jag å tänka på det att det är just det som kan rädda världen, en liten handling i taget. För om vi ska vänta på det där stora tillfället då vi tror vi kan göra nått stort, då kommer vi vänta förgäves. Eftersom jag tror dessa tillfällen är väldigt sällsynta. Om vi alla gjorde minst en bra sak för andra, utan att förvänyas oss något tillbaka, det är då det kan ske mirakel.
Tänk på det. Personen framför dig kansle behövs räddas Gör det du kan, på ditt sätt.

Kommentarer
Postat av: Maria - ett norrsken i Linköping

Jag fick min sambo att sopsortera, och just då kändes det som om jag räddade världen lite faktiskt. :P Han hade åsikten "men det spelar ju ingen roll om jag gör det för det blir så lite ändå" men han har insett nu att vi slänger så mkt mindre vanligt skräp tack vare återvinningen. Även det lilla gör något.:)

2014-01-09 @ 14:51:50
URL: http://marialindgren.blogg.se
Postat av: Em

Håller med om att de små sakerna är det som gör skillnad. Det stora ögonblicket kommer bara om du är politiker och kan förändra något. Kom ihåg bara att hjälpa dig själv före andra - för att fortsätta kunna hjälpa andra. Att ändra levnadssätt och sopsortera är en handling som hjälper, de flesta saker som gynnar miljön gynnar oftast även plånboken också. Men när det kommer till att skänka pengar till välgörenhet, skänk inte mer än vad du kan ekonomiskt. För din egen skull. Kom ihåg att det inte bara är planeten som ska vara hållbar, även du!

2014-01-10 @ 13:33:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0